Yo! Op je voeten staan is leuk, maar… heb je ook al eens geprobeerd om op je handen of hoofd te staan? Wij breakdancers doen dat regelmatig, en in deze cursus kun jij dat ook leren! Sterker worden, coole moves leren en samen leren dansen, durf jij het aan? Samen gaan we aan de slag met allerlei verschillende bewegingen en posities, en leren we ons lichaam beheersen op de muziek. Dan kun je voortaan op je handen door het huis lopen! Hoe tof is dat!

In deze korte breakdance-cursus leer je de basis van breakdance. Breakdance is een dansstijl die atletisch van aard is, en als zodanig wordt er binnen de cursus tijd besteed aan meer ‘dans’ gerelateerde zaken zoals muziek en ritme, als zowel aan meer ‘atletische’ zaken, zoals trucjes en moeilijke bewegingen. Veiligheid staat altijd voorop, en in elke les wordt een korte ‘rek-en-strek’ sessie opgenomen. Omdat breakdance niet enkel een verzameling aan bewegingen omvat, maar vooraleer deel is aan een eigen cultuur, zal er in de eerste les ook een korte en beknopte introductie gegeven worden over de herkomst van deze dansstijl. De cursus, die zes weken duurt, zal het niveau langzamerhand opbouwen, en elke oefening gedifferentieerd aanbieden (toegankelijk voor elk niveau).  

Dit kun je verwachten:

In deze lessenreeks leer je de vier elementen van breakdance kennen: uprock (staand dansen), freezes (coole posities, zoals op je hoofd staan), footwork (razendsnelle stappen maken op de vloer) en moves (moeilijke en makkelijke bewegingen, zoals op je hoofd draaien!). Na elke les kun je een stukje breakdancen en heb je nieuwe bewegingen en posities geleerd. We gaan samen aan de slag, en leren door met en tegen elkaar te dansen in een ‘battle’. 

In deze les gaan we langzaam beginnen met het leren kennen van ons lichaam en de basis posities van waaruit we gaan breakdancen. Centraal zal daarom de footwork en het staand dansen staan, maar we gaan ook al beginnen met een freeze. In deze les laten we aan elkaar zien hoe goed we een move al kunnen, maar gaan we nog niet battlen. Je zult een aantal dans bewegingen leren, je eerste echte ‘sixstep’ en we gaan zelfs een poging wagen met de ‘turtle freeze’.
In deze les gaan we verder borduren op hetgeen we vorige week hebben geleerd, en gaan we ons iets meer focussen op freezes. We leren een nieuwe dans stap, herhalen de sixstep en de zulu spin, leren de ‘salsa-step’ en de ‘hook-switch’, en leren een ‘frog-freeze’!
In deze les gaan we leren om op ons hoofd te staan! Eerst beginnen we met het herhalen van onze dansstappen en proberen we deze soepel af te wisselen. Dan herhalen we de sixstep, zulu spin en salsa-step, om vervolgens kennis te maken met de helicopter! Bij de helicopter hoort ook meteen de ‘helicopter-drop’, wat eigenlijk al een move is! Vervolgens gaan we naar de kopstand! Durf jij ‘m te laten zien?
Deze week gaan we lopen als dieren en gaan we onze eerste echte move leren: de knee-drop! Verder gaan we aan de slag met ‘threaden’, waarmee we ons voetenwerk nog beter kunnen maken! Langzamerhand beginnen jullie al echte breakdancers te worden!
Deze week staat in het thema van nieuwe freezes! Sommige ingewikkeld, sommige wat makkelijker. Zo gaan we de ‘shoulder-freeze’ en de ‘baby-freeze’ doen. Ook gaan we deze week de kopstand wat uitbreiden: misschien kunnen jullie zelfs al een klein beetje draaien! Wie wint deze week de battle op het eind van de les?
In deze laatste les gaan we afsluiten met een moeilijke footwork vorm: de three-step. Naast footwork gaan we ook nog even alle freezes herhalen die we hebben geoefend, en kijken of jullie zelf een variatie hierop kunnen verzinnen. Als laatste move die ik jullie leer gaan we de radslag oefenen. Kunnen jullie op het eind zelf een stukje breakdance verzinnen?

Meester Lex stelt zichzelf voor..

Yo! Op je voeten staan is leuk, maar… heb je ook al eens geprobeerd om op je handen of hoofd te staan? Wij breakdancers doen dat regelmatig, en in deze activiteit kun jij dat ook leren!

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor iedereen van 6 t/m 99 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 159 euro (inclusief btw).