Heel lang geleden leefden er op de aarde dinosaurussen. In die tijd waren er nog geen mensen. Dinosaurussen hebben vaak ingewikkelde namen. Van welke dinosaurussen ken jij al de namen?

In deze lessenreeks leer je van alles over heel veel verschillende dinosaurussen. Je leert wat ze aten en waar ze woonden. Ook leer je over het werk van een paleontoloog, hoe botten worden gevonden en schoongemaakt en hoe een dino wordt gereconstrueerd.

Dit kun je verwachten:

Je leert over de tijd en de leefomgeving van de dinosaurussen. Je leert over de verschillen tussen een herbivoor, carnivoor en omnivoor.
Je leert hoe de botten van een dinosaurus schoon worden gemaakt in het laboratorium. Je leert over de sauropoden, de grootste dinosaurussen die ooit hebben geleefd.
Je leert hoe een dinosaurus wordt gereconstrueerd. Je leert over de plantenetende ornithopoden. Je leert verschillende kenmerken om deze groep dinosaurussen te kunnen herkennen.
Je leert over de verschillende staarten van dinosaurussen. Je leert over de vleesetende, kolossale, bloeddorstige Tyrannosaurus rex en zijn familie van theropoden.
Je maakt kennis met de ‘gehoornde ogen’. Een groep dinosaurussen met kolossale nekkragen. Je leert over de Protoceratops, die niet veel groter is dan een hond.
Je gaat de klauwen van verschillende dinosaurussen met elkaar vergelijken. e leert over de Triceratops. Een dinosaurus met het gewicht van vijf neushoorns en die net zo lang was als twee auto’s.
Je leert over de Stegosaurus, die met één slag van zijn staart zijn vijanden kon afweren.
Je leert over de Allosaurus een van de bloeddorstigste dinosaurussen die 150 miljoen jaar geleden op de aarde rondslopen. Je leert over dinosaurus robotten.

Wist jij dat de grootste dinosaurussen planteneters waren? Deze en nog veel meer interessante weetjes.

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes van 3-6 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 74 euro (inclusief btw) voor 4 lessen.