Canva is een gratis website waarmee je gemakkelijk en snel professionele ontwerpen kunt maken. Het ruime aanbod aan templates, foto’s, teksten en elementen, hebben ervoor gezorgd dat nu iedereen (zonder kennis van Photoshop), zijn of haar ideeën tot leven kan brengen.

In deze lessenreeks leer je alles wat je nodig hebt om (in een handomdraai!) prachtige ontwerpen te maken met Canva. De verschillende lessen zitten vol tips en tricks en alles wordt stapje voor stapje uitgelegd met visuele ondersteuning.

Dit kun je verwachten:

In deze eerste les leer je de basisvaardigheden van Canva. Je leert hoe Canva je kan helpen met het maken van ontwerpen. Hoe je gebruik kunt maken van de kant-en-klare materialen van Canva. Welke mogelijkheden Canva biedt, waar ze zijn en hoe je die kunt gebruiken. Je gaat jezelf voorstellen aan de hand van foto’s en je leert hoe je je projecten kunt opslaan, presenteren en/of afdrukken.
Tijdens deze les ga je de verschillende mogelijkheden verkennen van elementen. Je gaat aan de slag met lijnen, vormen en stickers. Je ontwerpt een logo en je maakt een unieke achtergrond voor je bureaublad of zoom account.
In deze week ligt de focus op tekst. Je leert hoe je een tekst kunt toevoegen en bewerken. Je leert teksteffecten toe te passen en je leert de belangrijkste componenten voor het maken van een website en een presentatie.
In de laatste week ga je aan de slag met muziek en bewegende beelden. Je leert hoe je een animatie of een liedje kunt toevoegen aan je ontwerp en je leert hoe je een video kunt bewerken. Je gaat een korte video maken aan de hand van alle geleerde vaardigheden.

Ontdek hoe verbazingwekkend simpel (en leuk!) grafisch vormgeven kan zijn. In deze reeks activiteiten leer je alles wat je moet weten over Canva, zodat je eenvoudig de meest prachtige ontwerpen kunt maken.

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes van 9-12 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 79 euro (inclusief btw) voor 4 lessen.