leer blind typen met 10 vingers

Een tien voor typen! In deze lessenreeks leer je op vrolijke wijze blind met tien vingers typen. Hoi, mijn naam is juf Yolanda en ik wil jou graag blind leren typen met tien vingers. Waarom? Omdat je op die manier je huiswerk, presentaties en werkstukken sneller kunt maken. Je kunt je ook beter concentreren op de inhoud omdat het typen zelf geen moeite kost. Dat is handig voor nu én voor later als je gaat studeren en werken. En omdat je zithouding ook heel belangrijk is, besteden we daar ook aandacht aan. Zo wordt werken op de computer leuk. Én makkelijk! 

Juf Yolanda heeft ruim 50 teksten klaarliggen over allerlei onderwerpen. Teksten over wat we eigenlijk zeggen als we het Wilhelmus zingen? Interviews met bekende sporters als Epke Zonderland. Teksten over de Middeleeuwen in Nederland, hoe Nederland is ontstaan en waarom Nederland Nederland heet. Tijdens de lessen zingen we verder typisch Nederlandse liedjes, schrijven we Sinterklaasgedichten en gaan we zelfs bakken! We typen in het typeprogramma én in de chat van Zoom. Dus we zijn 100% en voltijds met de Nederlandse taal bezig.

Wil je ook snel en foutloos kunnen typen, doe dan mee met deze lessenserie!

Dit kun je verwachten:

Samen kijken we naar het gebruik van het speciale typeprogramma en bekijken we het toetsenbord. Uiteraard gaan we gelijk aan de slag met de eerste letters. Naast de lessen wordt nog 20 minuten per dag zelfstudie verwacht. Tijdens de week is er individuele begeleiding en de voortgang wordt via video's bijgehouden.
De wijsvingers krijgen het wat drukker want we leren nog vier letters erbij en we kunnen al korte woordjes schrijven. Ook gaan we leuke spelletjes spelen.
Vandaag krijgen we een gastles van een ergotherapeut die over zithouding en ademhaling informeert. Want goed typen is meer dan alleen de juiste vingers op de juiste toetsen zetten.
Vanaf nu typen we al met zes vingers! Wow, wat gaat dat snel. Tijdens de lessen doen we veel leuke oefeningen en activiteiten om de vingers soepel te houden.
Het wordt steeds lastiger om alle letters te onthouden en zoveel vingers tegelijk te bewegen. Door middel van leuke interactieve spelletjes zorgen we dat iedereen in de groep gemotiveerd blijft en graag oefent, want het geheim van het leren typen ligt in de regelmatige oefening.
Afhankelijk van het seizoen waarin de activiteit valt, gaan we kruidnoten bakken en sinterklaasgedichten schrijven of gevulde eitjes maken en 1-april-moppen schrijven.
We kennen nu alle letters dus gaan we korte stukjes naar elkaar schrijven over onze familie, ons huisdier of onze favoriete sport. Wat is het leuk dat we dat ineens kunnen. En doordat we zo regelmatig oefenen lijkt het typen steeds makkelijker te worden.
Nadat we alle letters goed ‘in de vingers’ hebben, gaan we de hoofdletters en de cijfers en leestekens leren. En daarna is het een kwestie van kilometers maken en blijven oefenen. En dat doen we met allemaal leuke teksten die de kinderen ook zelf maken. We kennen elkaar ook al een beetje inmiddels dus gaan we aan de slag met teksten die passen bij de groep.
Na drie maanden hard (maar leuk) werken mag je (als je dat wilt) deze activiteit afsluiten met een certificaat of zelfs een echt type diploma! Daarnaast krijg je een heel jaar toegang tot het programma, zodat je nog lekker kunt blijven oefenen.

Juf Yolanda stelt zich voor..

Blind typend met tien vingers kun je wel vijf keer sneller zijn dan iemand die met twee vingers typt en op het toetsenbord moet kijken. Reken maar uit wat voor tijd je hiermee wint!

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 199 euro (inclusief btw).