Wist jij dat de tong van een giraffe bijna net zolang is als je arm? Wist jij dat octopussen niet 1, niet 2, maar zelfs 3 harten hebben? Wist jij dat ijsberen een zwarte huid hebben? Er zijn een heleboel dingen die je vast en zeker nog niet wist over dieren. Samen gaan we ons verbazen over allemaal bijzondere dieren; hele snelle dieren, hele sterke dieren, dieren die hoog kunnen springen en nog veel meer. Ga je met mij mee op avontuur in het dierenrijk?

Deze leervragen zullen centraal staan:

In deze eerste les praten we over dieren die heel erg snel zijn en maken we een beginnetje aan ons kwartetspel.
Ze zeggen weleens, 'zo doof als een kwartel', maar kwartels zijn helemaal niet doof en kunnen prima horen. Deze week praten we over dieren met supergoede oren, kun jij er eentje noemen?
Wist jij dat een stekelvarken een leeuw kan doden met zijn stekels? Deze les praten we over dieren die waanzinnig sterk zijn, soms nog sterker dan een T-rex!
Diep onder water wonen de meest prachtige dieren. Duik je mee in deze wonderlijke waterwereld?
'En ik spring, spring, spring, als een kangoeroe zo hoog, hoog, hoog!' Welke dieren ken jij die ontzettend hoog kunnen springen?
Brrr... niet iedereen houdt van de kou, maar sommige dieren worden daar juist heel blij van. Ze hebben een speciale vacht, waardoor ze toch lekker warm kunnen blijven. Aan welk dier moet jij direct denken?
Dieren die supergoed kunnen ruiken, soms is dat handig, maar soms is dat ook best gevaarlijk. In deze les vertel ik je een spannend verhaal over een wel heel bijzonder dier.
En toen was het alweer de laatste les, dat is vliegensvlug gegaan. Maar voordat we deze activiteit afsluiten gaan we nog enkele dieren bewonderen die bijzonder goed kunnen vliegen. Zo goed dat ze zelfs als voorbeeld zijn gebruikt voor het maken van vliegende voorwerpen!

Er kruipt, vliegt, zwemt en rent van alles om ons heen, maar wat weet jij allemaal over deze dieren? Samen duiken we in de meest bizarre dierenweetjes.

*Let op: voor deze activiteit vraag ik je om 4 vellen af te drukken (bij voorkeur op iets steviger papier dan A4).
Verdere informatie volgt ruim van te voren.

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes van 6-9 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 159 euro (inclusief btw) voor 8 lessen.