Iedereen zit vol verhalen, maar niet iedereen kan een verhaal op een boeiende manier overbrengen.
Wees gerust! Verhalen vertellen kun je leren!

In deze lessenreeks leer je de basisvaardigheden voor het vertellen van een verhaal, waardoor iedereen aan je lippen hangt.

Dit kun je verwachten:

Een belangrijk onderdeel voor het vertellen van een boeiend verhaal is het kunnen uitdrukken en omschrijven van gevoelens. In deze les leer je hoe je je zintuigen kunt inzetten voor het vertellen van een goed verhaal.
Iedereen zit vol met verhalen, maar soms zien we dat zelf niet. Weet dat alles wat er om je heen gebeurt of wat je meemaakt omgetoverd kan worden tot een verhaal. In deze les leer je hoe je een situatie of een plaats kunt omschrijven aan een ander, zonder dat deze persoon daar zelf ooit is geweest. Dit levert grappige situaties op!
Een goed verhaal, heeft een goede opbouw. Een heldere structuur help jezelf en je luisteraar om je verhaal te kunnen begrijpen. In deze les leer je een simpele, maar zeer effectieve opbouw, waardoor je altijd (onafhankelijk van locatie en/of luisteraar) een verhaal uit je mouw kunt schudden.
Iemand die naar je verhaal luistert wil daar graag iets van leren. In deze les leer je hoe je je persoonlijke verhalen kunt koppelen aan een groter doel. Dus bijvoorbeeld hoe je een spreekbeurt kunt beginnen met iets wat jij ooit hebt meegemaakt. Ook leer je hoe je een geschikte boodschap bij een verhaal kunt bedenken.

Verhalen vertellen doen we al zolang dat de mens leeft. Rond een kampvuur, aan tafel of met behulp van een film. Maar hoe vertel je nu een verhaal zodat iedereen aan je lippen hangt?

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meiden van 9-12 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van een nieuwe startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 79 euro (inclusief btw) voor 4 lessen van 45 minuten.