Van heel veel foto’s naar een filmpje…

…in deze lessenreeks leer je in verschillende stappen hoe je een stop-motion animatie maakt van een zelfbedacht verhaal.

Dit kun je verwachten:

Wie wordt de hoofdpersoon? Wat gebeurt er met deze karakters? Waar gaat het verhaal over? Waar speelt het zich af? Wat is het probleem? Wat is de oplossing?
Je gaat oefenen met het maken van foto’s. Je leert wat de beste plek is voor de camera. Je ontdekt het effect van stop-motion.
Je gaat nu je verhaal op beeld vastleggen. Je hebt nu heel veel foto’s, maar nog geen filmpje. Je gaat de foto’s in imovie zetten. Je gaat de foto’s sorteren en op de juiste volgorde zetten.
Je maakt gebruik van letters om een eerste en een laatste beeld voor je stop-motion te maken.
Je leert over het begrip: voice-over en je spreekt zelf een voice-over in die past bij je video.
Je leert hoe je geluiden en geluidseffecten toevoegt aan je video. Je leert muziek toe te voegen aan je video. Je gaat je stop-motion video aan elkaar presenteren.

Je speelgoed tot leven laten komen? Het kan echt! Bedenk een verhaal en maak je eigen stop-motion filmpje.

*Let op: voor het monteren van de stop-motion maak ik gebruik van iMovie. Deze (gratis) software applicatie is te vinden op alle Apple apparaten: iPhone, iPad, iMac, etc.

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes van 9-12 jaar.

Dag & Tijd

Elke maandag van 16:00-16:45 uur (NL/BE tijd) in de periode van 17 januari t/m 28 februari 2022.

Investering

Een eenmalige investering van 159 euro (inclusief btw) voor 6 lessen.

De activiteiten van Dutch Club Online starten gedurende het hele jaar op verschillende dagen en met verschillende tijdstippen. Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van een nieuwe startdatum.