Een vlog (afkorting voor video weblog) is een serie van video’s waarin je praat over een bepaald onderwerp of waarin je een product beoordeeld. De communicatie verloopt grotendeels via video. Deze beelden worden vaak in 1x of soms in losse fragmenten opgenomen.

In deze lessenreeks leer je alles wat je nodig hebt om te starten met je eigen vlog. De verschillende lessen zitten vol tips en tricks en alles wordt stapje voor stapje uitgelegd met visuele ondersteuning.

Dit kun je verwachten:

Om te beginnen met vloggen heb je niet veel nodig. Een camera en enkele basisvaardigheden zijn voldoende. Je vergelijkt de materialen die verschillende vloggers gebruiken en je leert hoe je op een gemakkelijke manier de kwaliteit van je vlogs kunt verbeteren.
Je gaat brainstormen over het onderwerp van je vlog. Misschien heb je al een idee (of nog niet!), deze sessie helpt je om meer duidelijkheid te krijgen. Ook gaan we aan de slag met het formuleren van je doelgroep. Voor wie maak je de vlogs? Wat vindt je doelgroep interessant? Waar wil je doelgroep meer over weten?
Je bekijkt verschillende stijlen van vloggen en besluit welke manier het beste past bij jouw doelgroep. Je bedenkt een pakkende slogan, een kenmerk dat je onderscheidt van andere vloggers en je bedenkt een structuur voor je vlog.
Licht aan, camera aan en filmen maar. Je krijgt tips om op een natuurlijke manier voor de camera te praten. Je oefent met de kennis die je hebt opgedaan in de voorgaande lessen.
Na het filmen ga je je materiaal bekijken en dit samenvoegen tot een vlog. Als je je vlog in 1x hebt opgenomen zijn er misschien fragmenten die weggelaten kunnen worden.
Het is zover! Je gaat je vlog delen met de rest van de wereld. Je bedenkt een pakkende titel en je ontwerpt een voorbeeldweergave (thumbnail) voor je video. Daarna leer je hoe je in een paar eenvoudige stappen je video kunt uploaden op YouTube.

Vloggen (videobloggen) is razend populair. Iedereen filmt er op los. In enkele simpele stappen kun jij jouw boodschap met de wereld delen.

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes van 9-12 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 79 euro (inclusief btw) voor 4 lessen van 45 minuten.

*Let op: voor het monteren van de video maak ik gebruik van iMovie. Deze (gratis) software applicatie is te vinden op alle Apple apparaten: iPhone, iPad, iMac, etc. Voor het publiceren van de video is een (gratis) account op YouTube nodig.