Kun jij heel hard rennen en misschien ook heel hoog springen? Kun jij tekenen en praten tegelijk? Dat is super knap en heb je allemaal te danken aan je geweldige lichaam. Alles wat jij doet (de hele dag) wordt geregeld door de vele organen die in je lichaam zitten. Al die organen hebben een eigen functien en werken op heel veel verschillende manieren met elkaar samen.

In deze lessenserie bekijken we een variatie aan organen, leren we wat ze doen en bedenken we maniertjes om ze te beschermen.

Deze onderdelen zullen centraal staan:

In deze eerste les gaan we het hebben over onze spieren. Wat zijn dat, waar zitten ze en wat doen ze? Waar denk jij dat de meeste spieren in ons lichaam zitten?
Deze les praten we over het grootste orgaan van ons lichaam. En dat is... de huid! Onze huid is opgebouwd uit heel veel verschillende laagjes. Je leert over de functie van al die huidlagen en maniertjes om je huid goed te beschermen.
Adem in, adem uit.. Wat gebeurt er allemaal tijdens het ademhalen? Hoe werken je longen en wat is nu de beste manier om adem te halen? Op deze en nog veel meer vragen krijg je deze week antwoord.
Hmm.. een lekker broodje met pindakaas. Lekker, maar wat gebeurt er zodra je die hap hebt doorgeslikt? Welke organen helpen je om die boterham om te zetten tot energie? En hoe werken die organen allemaal samen? Dit leer je allemaal in deze week over de spijsvertering.
Zonder bloed kunnen wij niet leven. Maar wist je dat niet iedereen dezelfde hoeveelheid bloed in zijn lichaam heeft? En wat is bloed eigenlijk? We nemen deze week een duik in de wereld van rode en witte bloedcellen en nog heel veel meer...
Het meest ingewikkelde orgaan van het lichaam zijn de hersenen. Zij besturen ons lichaam. Wetenschappers ontdekken ieder jaar weer nieuwe dingen waardoor we ons brein een beetje beter begrijpen. Wij gaan deze week kijken naar alle verrassende dingen die al zijn ontdekt over onze hersenen.
Wist jij dat je meer botten in je lichaam hebt dan je vader of moeder? Bizar, toch? Je skelet is het hardste gedeelte van het lichaam, die je gebruikt om rechtop te staan en om te kunnen bewegen. We kijken deze les naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van ons lichaam.
We sluiten deze activiteit af met vieze praatjes over snot. Wist jij dat doorzichtig en dun snot een teken van goede gezondheid is? Ieeuw.. smerig! Ook leer je enkele hele gave dingen over je tong.

Weet jij hoe het kan dat je ‘s ochtends langer bent dan ‘s avonds? Over het menselijk lichaam valt ontzettend veel te leren!

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor jongens en meisjes van 6-9 jaar.

Dag & Tijd

Zet je naam op onze wachtlijst en je zult als eerste geïnformeerd worden, bij de bekendmaking van de startdatum.

Investering

Een eenmalige investering van 159 euro (inclusief btw) voor 8 lessen.